• Redactie
  • Nieuws
  • Reactie

open dag bouw Wereldhuis

In het Wereldhuis in Boxtel zijn vakmensen uit de bouw nog hard aan het werk. Geïnteresseerden die een indruk willen krijgen van het Wereldhuis en wat er bij de bouw allemaal komt kijken, kunnen op op zaterdag 20 mei al een kijkje komen nemen tijdens de Dag van de Bouw. 

Het wordt een bijzonder huis voor mensen die vanwege dementie of lichamelijke problemen zijn aangewezen op (intensieve) zorg in een beschermde woonomgeving. Naar verwachting opent het Wereldhuis in september 2017 haar deuren.

Op 20 mei is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom in de Achterberghstraat 18 in Boxtel!

Waar religies en culturen elkaar ontmoeten

Het Wereldhuis is een samenvoeging van de locaties Şefkat, Nieuw Beekvliet en Molenweide: een huis waar religies en culturen elkaar ontmoeten. Een huis waar samen leven – ondanks de verschillende culturen en religies – een vanzelfsprekend gegeven is. Alle gebruiken en gewoonten krijgen in het Wereldhuis een plaats. Zo worden er maaltijden uit alle windstreken geserveerd (onder andere halal) en vieren we het Lichtjesfeest, Suikerfeest en Kerstmis.

Warm thuisgevoel

Jan-Kees Metz, directeur cluster zorg en services, is trots op de nieuwe locatie. “In het Wereldhuis herkennen mensen hun geloof en/of cultuur en achtergrond. Dit geeft een vertrouwd gevoel. Maar het zijn vooral de contacten met mensen dichtbij, die zorgen voor een warm thuisgevoel. Aangenaam leven, wonen naar wens en ondersteuning dichtbij. Dat is waar Zorggroep Elde voor staat.”

Kijkje achter de schermen

Mark van Diessen, projectleider namens Huybregts Relou: “We zijn trots dat we als partner met Zorggroep Elde mee mogen werken aan de transformatie naar het nieuwe Wereldhuis. Voor ons is de Dag van de Bouw een unieke manier om te laten zien wat onze branche te bieden heeft. Niet alleen om onze branche bij een breder publiek te laten zien maar vooral ook mooi dat dit ook voor de uiteindelijke gebruikers van het Wereldhuis alvast een kans is een kijkje achter de schermen te nemen.”

Reactie

  1. Manon Désar 20.05.2017 Beantwoorden

    Reizen is mijn passie, zowel voor werk als privé; Ik ben geinteresseerd in gedrag, gewoonten en normen en waarden van mensen met diverse culturele achtergronden. Als ‘wereldreiziger’ ben ik benieuwd naar het Wereldhuis en hoe daar maatwerk geleverd zal worden aan de client. Graag bezoek ik morgenochtend vroeg dan ook de open dag! Hartelijke groet, Manon Désar (Thuiszorg ZGE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *