• Redactie
  • Geen reacties

Dementie en contact maken

Waar loop je tegenaan in het contact maken met iemand met dementie? Wat kan ik doen als mijn moeder ineens begint te roepen of mijn vader huilt als ik wegga. Die vragen en meer stonden centraal tijdens een drukbezochte informatieavond over dementie in Zorgexpertisehuis Liduina.

Meer dan 65 partners, dochters, broers, zussen en overige kennissen van een van de bewoners met dementie waren te gast.
miMakkers Marlon de Bijl en Annemarie van de Loo verzorgden samen met psycholoog Irene Verhage en manager Barbara Wijnand de avond. Vanuit de zaal kwamen vragen als: wat kan ik doen als mijn zus ineens hard begint te roepen? Wat als mijn vader alleen maar mompelt en hij boos wordt als ik niet weet wat hij bedoelt? Kan ik voorkomen dat mijn vader begint te huilen als ik weer weg ga na een bezoek?

Wat werkt wel en wat werkt niet?

Door eerst algemene informatie en tips te geven en vervolgens zaken voor te doen, kon iedereen meedenken: wat werkt wel en wat werkt niet?
Het was een bijzondere openhartige avond met letterlijk een lach en een traan. De deelnemers waren unaniem: dit is voor alle naasten een zeer interessante avond en Zorggroep Elde moet (en zal) het dan ook zeker herhalen!

Klikt op deze link dan kunt u de presentatie zien die tijdens de familieavond is getoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *