• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

Alzheimer Nederland is bezig met de nieuwe monitor onder mantelzorgers van mensen met dementie. Met de uitkomsten van het onderzoek gaat Alzheimer Nederland aan de slag om op te komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. 

Hoe meer mantelzorgers meedoen, hoe zwaarder de uitkomsten wegen. Uw hulp is dus zeer waardevol. Helpt u mee?

Tweejaarlijks onderzoek

Iedere twee jaar houdt Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een landelijk onderzoek onder mantelzorgers van mensen met dementie. Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij de zorg voor iemand met dementie kan meedoen. De resultaten geven ons belangrijke informatie om op te kunnen komen voor de belangen en behoeften van mantelzorgers en hun naasten met dementie.

De zorg verbeteren

De uitkomsten van de Dementiemonitor Mantelzorg deelt Alzheimer Nederland met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en – verzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken er gebruik van. Zo beïnvloedt Alzheimer Nederland beslissingen met als doel om de zorg te verbeteren.  Zonder cijfers en feiten over mantelzorgers kunnen we niet hard maken hoe zwaar mantelzorgers het hebben. Dankzij de monitor weten wij waar we ons hard voor moeten maken de komende twee jaar.

Help je mee?

Doe mee en help ons om voor de belangen van jou en je naaste op te kunnen komen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15-20 minuten en je hebt er een laptop, tablet of desktop voor nodig. Invullen op een mobiele telefoon is niet mogelijk. Je kunt de Dementiemonitor online invullen op www.dementiemonitor.nl. Geen internet? Vraag een schriftelijke vragenlijst aan bij Alzheimer Nederland via info@alzheimer-nederland.nl. Vermeld je naam en adres. De vragenlijst kun je kosteloos retourneren.

Het NIVEL is een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksbureau dat met subsidie van Alzheimer Nederland dit tweejaarlijkse onderzoek uitvoert. De antwoorden worden door het NIVEL vertrouwelijk behandeld en anoniem opgenomen in het rapport.

Alvast enorm bedankt voor je moeite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *