• Redactie
  • Geen reacties

Eetpunt Elisabetsdael blijft open!

Het eetpunt in Elisabethsdael in Boxtel blijft open. Vanaf 3 september gaat Stichting Broodnodig uit Schijndel het eetpunt exploiteren. Zorggroep Elde, woonstichting St. Joseph en gemeente Boxtel zijn blij met deze oplossing.  

Afgelopen maanden werd achter de schermen hard gezocht naar een oplossing om het eetpunt te behouden. Alle partijen vinden het belangrijk dat, zeker waar veel ouderen wonen, een eetpunt en ontmoetingsruimte blijft bestaan.

Inzet Stichting Broodnodig
Op initiatief van Stichting Ouderen in Regie Boxtel werd contact gelegd met Stichting Broodnodig. Dit is een ideële stichting die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en/of arbeidsmatige dagbesteding biedt. Stichting Broodnodig werkt o.a. nauw samen met lunchroom Broodje Apart in Schijndel.

Warme maaltijd tussen de middag
In de middag wordt op locatie gekookt en kunnen mensen een warme maaltijd nuttigen, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht voor een bedrag van € 10,-. Stichting Broodnodig gaat het eetpunt 7 dagen per week exploiteren, waarbij op zondag de maaltijd wordt geserveerd door vrijwilligers.
Stichting Broodnodig stelt een coördinator aan die verantwoordelijk is voor het beheer van het eetpunt en een begeleider zorgt voor de aansturing van de doelgroep, stagiaires en vrijwilligers. Deze professionals zijn van 10.00 tot 18.00 uur aanwezig. Daardoor is het niet alleen mogelijk om een maaltijd te nuttigen. In de middag is er ook de mogelijkheid om onder het genot van een drankje gezellig samen te zijn en activiteiten te organiseren.

Iedereen  van harte welkom
Niet alleen bewoners van Elisabetshdael kunnen van deze maaltijdvoorziening gebruik maken. Ook buurtbewoners zijn welkom. Eerder maakten dagelijks ongeveer twintig tot dertig personen van deze voorziening gebruik. In de maand september wordt de maaltijd in de middag aangeboden. Daarna gaat Stichting Broodnodig kijken of dit kan worden uitgebreid naar twee keer per dag, waarbij tevens lunchmogelijkheden worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *