• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Verkoop pand Nieuw Beekvliet

De bewoners van woonzorgcentrum Nieuw Beekvliet verhuizen dit najaar naar Het Wereldhuis. Met hun verhuizing zou het pand leeg komen te staan. Woonstichting St. Joseph neemt het pand over en tekende op donderdag 23 maart de koopovereenkomst met Zorggroep Elde.
Op diezelfde dag tekende Kentalis het huurcontract van Woonstichting St. Joseph, om het pand de komende tien jaar van de Woonstichting te huren. In 2018 komen er in het centrum veertig cliënten van zorgorganisatie Kentalis te wonen. Het gaat om mensen met een zintuiglijke beperking. De verandering die gaat plaatsvinden heeft grote voordelen voor álle betrokkenen.

Beschermde woonomgeving voor ouderen

De huidige bewoners van Nieuw Beekvliet verhuizen dit najaar naar het Wereldhuis in Boxtel. Dit is een nieuwe beschermde woonomgeving voor ouderen die vanwege dementie of lichamelijke problemen (intensieve) zorg nodig hebben. Een mooie, veilige woonplek. Daarna begint St. Joseph met de verbouwing van het zorgcentrum in Sint-Michielsgestel. In 2018 verhuizen cliënten van Kentalis naar het pand. Het gaat om cliënten die veel zorg nodig hebben. Het pand wordt aangepast aan de behoeften van de nieuwe bewoners – mensen met onder andere een zintuiglijke beperking.

Jacqueline Joppe, bestuurder van Zorggroep Elde: “Zorggroep Elde kan een gebouw dat ze zelf niet meer nodig heeft verantwoord afstoten. De functie van het gebouw krijgt een nieuwe maatschappelijke invulling. Zakelijke en maatschappelijke belangen worden op deze wijze gecombineerd. Er is duidelijk sprake van een win-win situatie voor de drie organisaties.”

Henk Bakker, bestuurder Kentalis: “Het is er fijn dat we nu aan een de vraag van onze (ouder wordende) cliënten tegemoet kunnen komen, met eigen appartementen die levensloop bestendig zijn en recreatie en dagbesteding direct nabij. Veilig maar ook midden in de wijk. “

Voordelen voor cliënten van Kentalis
Op dit moment wonen de cliënten van Kentalis bij verschillende locaties in Vught, Sint-Michielsgestel en Schijndel. Straks wonen zij samen in één pand. Dit is prettig voor hen en is efficiënt voor het verlenen van zorg. Op dit moment moeten de cliënten sanitaire voorzieningen delen. Straks krijgt iedere cliënt een eigen appartement. Het pand is dan bovendien geschikt voor levensbestendig wonen. Ook zijn er mogelijkheden voor dag- en vrijetijdsbesteding en komt er in het pand een medische dienst.

Rob Dekker, directeur-bestuurder Woonstichting St. Joseph: “Het is voor ons een mooie kans om ons bezit uit te breiden en een speciale doelgroep te huisvesten. Het past in ons werkterrein dat niet alleen de gemeente Boxtel omvat maar ook de gemeentes Sint-Michielsgestel en Haaren. Daarnaast bestaat er al een intercollegiale samenwerking tussen de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel op ambtelijk niveau.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *