Eigen regie
  • Redactie
  • Blog
  • Geen reacties

Hoe je leven eruitziet, bepaal jezelf!

Ik sta iedere morgen om zeven uur op, drink een lekker kopje koffie, eet een kom muesli en ga naar mijn werk. Als ik ‘s avonds weer thuis kom, ga ik boodschappen doen en kies ik wat ik die dag ga eten. De hele dag door maak ik keuzes die mijn leven inrichten. Jij wilt toch ook je eigen leven bepalen? Dat geldt ook voor cliënten die in het verpleeghuis wonen. Als cliënt wil je bepalen wat je gaat doen, graag eet, op welke tijden je naar bed gaat en bepaal je zelf wat jij verstaat onder een fijn leven. Ieder individu heeft eigen behoeftes, wensen, normen en waarden en maakt op basis daarvan voortdurend keuzes. Het is aan ons om die keuzes zoveel mogelijk duidelijk te krijgen en te ondersteunen. Echt tijd voor elkaar kunnen nemen is hierbij het sleutelwoord.

De cliëntondersteuners
Je hoort het vaak, in de zorg is te weinig tijd voor écht persoonlijke aandacht. Gelukkig heeft de verpleeghuissector in het nieuwe regeerakkoord een meevaller gekregen en kunnen we nieuwe collega’s werven. Die zijn helaas niet makkelijk te vinden. Landelijk worden cijfers genoemd van meer dan 100.000 extra krachten die nodig zijn om iedereen die nu én straks zorg nodig heeft goed te helpen. Maar Zorggroep Elde zou Zorggroep Elde niet zijn als we niet alles inzetten om nieuwe krachten te vinden. En dan vooral te kijken naar hoe we die persoonlijke aandacht wel meer kunnen waarborgen! We gaan niet bij de pakken neerzitten. We zijn blij dat we met de extra financiële middelen in het vooruitzicht binnenkort nieuwe collega’s kunnen verwelkomen. De cliëntondersteuners!

Leefplezier
Vijfendertig sollicitanten plus een groot aantal medewerkers die intern doorschuiven zijn aangenomen als cliëntondersteuner. Zij zijn vooral werkzaam in de huiskamers, en bieden ondersteuning om cliënten een zo aangenaam mogelijke dag te bezorgen. Ze leveren een bijdrage aan leefplezier. In januari beginnen de eerste inwerktrajecten al en zijn de nieuwe krachten na 2 weken helemaal klaargestoomd voor hun nieuwe job. De cliëntondersteuners kunnen in de huiskamers het verschil maken! Hierdoor hoop ik dat de cliënt (nog meer) zelf invulling kan geven aan zijn of haar eigen leven in het verpleeghuis. Net zoals ik ook mijn eigen leven zelf bepaal. Ik wens de cliëntondersteuners veel succes en plezier met hun nieuwe baan!

Jacqueline Joppe,

bestuurder Zorggroep Elde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *