• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Komst Wereldhuis vertraagd

Voor het Wereldhuis wordt locatie Molenweide verbouwd. Het tijdstip van de verbouwing en de opening van het Wereldhuis heeft vertraging opgelopen.

Oorzaak is dat de locatie waar de huidige bewoners van Molenweide tijdelijk gaan wonen De Braacken in Vught – nog is bezet door andere tijdelijke huurders. Naar verwachting zal het Wereldhuis waarschijnlijk pas begin september 2017 haar deuren openen.

Het Wereldhuis is een samenvoeging van de locaties Şefkat, Nieuw Beekvliet en Molenweide: een huis waar religies en culturen elkaar ontmoeten. Een huis waar samen leven – ondanks de verschillende culturen en religies – een vanzelfsprekend gegeven is.

De vertraging van een half jaar betekent dat het verblijf van onze bewoners in de huidige locaties in een ander perspectief komt te staan. Om diverse redenen is dan ook besloten om de huidige locatie Şefkat aan de Bosscheweg voortijdig te sluiten.

De bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag worden overgeplaatst naar  Zorgexpertisehuis Liduina. Daar wordt een afdeling in herkenbare stijl voor de bewoners van Şefkat ingericht. De cliënten met somatische zorgvragen verhuizen naar Nieuw Beekvliet.

De verhuizing naar Zorgexpertisehuis Liduina en Nieuw Beekvliet wordt gepland in november 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *