• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Voedselbank bij Wereldhuis

Eind oktober 2016 start de verbouwing van Molenweide tot Wereldhuis. Voor een vrijkomend bijgebouw, is een goede bestemming gevonden. Voedselbank Boxtel gaat de ruimte huren.
Jacqueline Joppe, voorzitter Raad van Bestuur ZGE: “Het is een maatschappelijk initiatief dat prima past op deze locatie en bij onze op de gemeenschap gerichte doelstellingen. Daar leveren we graag een verantwoorde bijdrage aan”.

De Voedselbank is blij met haar nieuwe onderkomen. Het huidige locatie aan ’t Ronduutje wordt op termijn gesloopt. Arjen Witteveen, voorzitter van Voedselbank Boxtel: “Nadat we diverse locaties in samenspraak met de gemeente in de afgelopen maanden de revue hebben laten passeren hebben we ’n uitstekende plek bij Zorggroep Elde gevonden. Op deze locatie kunnen we nog betere invulling gaan geven aan de taken voor onze cliënten.”

Het initiatief tot deze oplossing is uitgegaan van Zorggroep Elde. Mario Knoops, manager vastgoed, kende de ruimtebehoefte van de Voedselbank en wist dat die prima past bij de ruimte van de vrijkomende vleugel van Molenweide. Hij tipte de gemeente en de Voedselbank over deze mogelijkheid. In constructief overleg zijn vervolgens heldere afspraken gemaakt over deze oplossing.

De Voedselbank vierde deze week haar tienjarige bestaan en is actief in Boxtel, Haaren, Sint Oedenrode en Sint-Michielsgestel. De Voedselbank reikt wekelijks een voedselpakket uit aan mensen die onder de armoedegrens leven. Vele vrijwilligers werken binnen de organisatie van de voedselbank samen om hun medemens te ondersteunen. Meer informatie staat op www.voedselbankboxtel.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *