• Redactie
  • Nieuws
  • Reactie

Onthulling beelden bij het Wereldhuis

Op het jaarlijks Jubileumfeest van de Witte Zusters afgelopen vrijdag 24 augustus 2018 vond tevens de onthulling plaats van twee gerestaureerde beelden van Jozef en Maria, die als cadeau werden aangeboden aan directeur Jan-Kees Metz van het Wereldhuis.

Beelden

De beelden zijn afkomstig van het oude klooster van de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika, Sancta Monica in Esch. Ze zijn na verkoop van dit klooster in 2005 meegekomen naar Boxtel, maar waren flink afgebladderd en beschadigd. Nu staan ze met dank aan restaurateur Joachim van den Heuvel opgeknapt naast elkaar onder een beschutte pergola in de zijtuin van het Wereldhuis. De Witte Zusters, die volgend jaar 150 jaar bestaan, wilden de beelden graag schenken aan Zorggroep Elde vanwege hun nauwe banden met elkaar. Vele zusters wonen al jaren met veel genoegen in dit woonzorgcentrum en hebben er alle vertrouwen in dat er ook in de toekomst goed voor de beelden zal worden gezorgd als herinnering aan een lange missionaire traditie.

Jubilaressen

Op het Jubileumfeest werden 8 jubilaressen gehuldigd: vier zusters vierden hun 70-jarig professiefeest, twee hun 65-jarige professie, een haar 60-jarig feest en de laatste is 50 jaar geleden ingetreden als Witte Zuster. Zo’n 90 gasten werden ontvangen met een plechtige eucharistieviering door drie Witte Paters in de kapel van het Wereldhuis. Daarna volgde een uitgebreide lunch in restaurant De Evenaar ter plaatse.

Fotografie: Hans Scholl

Reactie

  1. Marina van Dalen 31.08.2018 Beantwoorden

    Dank voor plaatsen bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *