• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Opening Wereldhuis

Dinsdagmiddag, 17 april 2018, was de officiële opening van het Wereldhuis. De locatie is vanaf september een nieuw thuis voor bewoners van het voormalige Sefkat, Nieuw-Beekvliet en Molenweide.
Deze drie verpleeg/verzorgingshuizen hebben samen het nieuwe Wereldhuis gevormd. Het Wereldhuis staat voor culturele eigenheid en bijzondere aandacht voor religie en leefstijl van haar bewoners. Tijdens de officiële opening werd er door een aantal bewoners samen met de hoogste ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid een mooi gedicht onthuld. Dit gedicht krijgt een mooie plek binnen het Wereldhuis.

Samen door een deur

Leven met verschillende culturen,
door wederzijds respect.

Niet door alleen stiekem over
elkaars schutting heen te gluren.

Werk en leef met mensen,
ongeacht hun taal of kleur.

Zo wordt het een leefbaar leven,
en kunnen allen samen door een deur.

Ook werden de bewoners en medewerkers verrast door een optreden van Saskia en Serge, een zangduo dat vooral hits scoorden in de jaren ’70- ’80. Het lied ’t zijn de kleine dingen die het doen’ past goed bij de visie van Zorggroep Elde. Het zijn immers de kleine dingen die de dag kleuren en aangenaam maken. Even aandacht schenken aan elkaar, genieten van het mooie weer, even lekker naar buiten, leefplezier en werkplezier.

De opening was een feestelijke bijeenkomst waar velen van hebben genoten. De foto’s hieronder geven een sfeerbeeld van de middag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *