• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Seniorenhulp in Molenhof van start

Woensdag 1 augustus zijn Eugenie van Uden en Hanneke Schuurmans gestart met een geheel nieuwe functie: de seniorenhulp. Bewoners kunnen van maandag tot en met vrijdag een beroep doen op de seniorenhulp voor hand- en spandiensten en een luisterend oor.

Eugenie en Hanneke staan klaar voor bewoners bij praktische problemen en ongemakken. Ze kijken even hoe het met de bewoners gaat of komen langs voor een praatje als het een dag niet meezit.

Géén vervanging

De seniorenhulp is géén vervanging voor de geplande en geïndiceerde zorg die de wijkverpleging en de huishoudelijk medewerkers leveren. Het is echt een aanvulling voor kleine praktische zaken waar bewoners in en rondom hun appartement tegen aan lopen. Wanneer de seniorenhulpen de problemen zelf niet op kunnen lossen, zoeken ze samen met de bewoner naar een passende oplossing. Daarnaast doen de seniorenhulpen hun werk in het appartementencomplex en niet daarbuiten. Dat betekent bijvoorbeeld dat zij geen boodschappen doen, maar een bewoner wel kunnen ondersteunen met het zoeken naar een goede boodschappenservice aan huis.

Proef

Partijen gaan ervanuit dat de seniorenhulp een goed vangnet is voor de hiaten die in de zorg zijn ontstaan na het verdwijnen van de verzorgingshuizen. Tijdens deze proef van tien maanden zal moeten blijken of de inzet van een seniorenhulp inderdaad een bijdrage levert aan het langer thuis blijven wonen. Zowel woonstichting St. Joseph, gemeente Boxtel en Zorggroep Elde hebben hier financiële middelen voor vrijgemaakt. Eugenie en Hanneke zijn in dienst bij Zorggroep Elde.

Directeur Thuis van Zorggroep Elde Eric Hardy: “De bewoners en seniorenhulpen zijn nu aan zet om het project te laten slagen. Samen bouwen ze een beetje aan de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *