• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Campagne Ik Zorg

Met de landelijke campagne Ik Zorg willen zorgorganisaties de komende jaren veel nieuwe medewerkers werven. Ook Zorggroep Elde zet zich daar graag voor in. Vijf van onze medewerkers vertellen wat hun functie inhoudt en waarom zij gekozen hebben voor een baan in de ouderenzorg. Vandaag het eerste verhaal van één van hen. Met Ik Zorg laten professionals zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol ons werk is. Meer info, foto’s en verhalen: www.ontdekdezorg.nl en #IkZorg

Christel, van één van onze medewerkers, vertelt graag waarom zij voor de zorg kiest.
 “Fantastisch. Daar doe ik het voor”

Als verzorgende IG op een revalidatieafdeling zorg ik voor mensen die een zware operatie hebben ondergaan, ziek zijn geweest of een beroerte hebben gehad. Daarnaast ben eerst verantwoordelijke verzorgende, ofwel de contactpersoon voor de familie en de behandelaars. De toestand waarin mensen binnenkomen is fragiel, omdat ze erg verzwakt zijn. Het doel is dat mensen weer zelfstandig kunnen leven. Maar ze moeten van ver komen: ze hebben veelal een ernstige wond van bijvoorbeeld een amputatie, of ze hebben een hersenbloeding gehad. Hun conditie, kracht moet helemaal opgebouwd worden. In het geval van een amputatie moeten de mensen ook leren omgaan met hun veranderde lichaam en de beperkingen. Dat kan een langdurig, emotioneel zwaar proces zijn, voor zowel de patiënt als zijn naasten. Dan ben ik er voor steun en een luisterend oor.

Het komt regelmatig voor dat ze in het begin niks kunnen, nog geen beker of lepel vasthouden. Ik herinner me een patiënt van begin 50 die een zware hersenbloeding had gehad. Hij kon alleen zijn hoofd een beetje bewegen. De prognose was niet goed. Maar na tien maanden liep hij over de afdeling. Met een rollator weliswaar, maar toch. Hij was een paardenliefhebber. Nu zit hij af en toe weer in het zadel. Toen ik dat hoorde, dacht ik: Wat fantastisch. Daar doe ik het voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *