• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

GE KUNT GERUST KOMEN…

De verhuizing van Woon-zorgcentrum Molenweide naar de tijdelijke locatie de Braacken in Vught is in volle gang.Een spannend moment voor iedereen, maar alles is goed voorbereid. Wij hopen van harte dat alle bewoners een fijne tijd hebben in Vught en zich straks in het Wereldhuis weer net zo thuis voelen als in Molenweide!

Helaas is er per abuis een verkeerd telefoonnummer gecommuniceerd. Onze excuses hiervoor.
Het telefoonnummer waarop Molenweide in de Braacken te bereiken is:

073 – 68 42 700

Honderdentwee jaar en voor het eerst ‘buiten Boxtel’ slapen

De bewoners zijn blij dat ze kerst en oud op nieuw in Molenweide hebben kunnen vieren.
Voor één bewoner is de verhuizing wel heel bijzonder. Mevrouw is 102 (wordt in maart 103) en dit is de allereerste keer dat ze ‘buiten Boxtel’ heeft geslapen.
Eén bewoner die al is verhuisd belde een medebewoner op met de mededeling: “Het is hier goed en gezellig. Ik weet de weg in huis al te vinden. Ge kunt gerust komen…” Dat geeft vertrouwen.

In het algemeen verloopt de  verhuizing prima. Er is extra aandacht voor bewoners, een verhuizing levert altijd spanning, en wanneer je op leeftijd bent telt dat nog extra. Maar de sfeer is goed en inzet van iedereen is fantastisch. De eerste bewoners zijn aan het wennen. Iedere dag komen er 20 bewoners bij. De verhuisdag wordt niet als heel zwaar ervaren, er zijn complimenten voor het programma op de verhuisdag.

Kast kwijt

Natuurlijk gaat niet altijd alles even soepel, zoals bij elke verhuizing. Te veel spullen voor de kamer, een kast kwijt, de was is geleverd in Boxtel terwijl die in Vught moet zijn. Maar hier spelen we met verhuizer en familie goed op in. Op donderdag worden de laatste bewoners over gehuisd.
De technische dienst heeft haar handen vol, ze is bezig op De Braacken en op Molenweide. Wanneer de TD-mannen aan het einde van de verhuisdag de bewoners op hun nieuwe kamer gedag zeggen, dan branden de lampen, hangen schilderijtjes en is de televisie aan.
En in Molenweide worden al lege afdelingen opgeruimd, zodat ze opgeleverd kunnen worden aan het bouwbedrijf.

Meer over de verhuizing kunt u ook lezen in het Brabants Dagblad: http://bit.ly/2hQ1Pg4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *