Erkenning noodzaak Obesicare

  • Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Voor ondervoeding en ondergewicht bij ouderen is vaak veel aandacht. Minder aandacht is er voor mensen met (ernstig) overgewicht. Toch neemt het aantal mensen met morbide obesitas (extreem overgewicht) steeds meer toe. Dat zien we ook terug in verpleeghuizen. Passende zorg en specifieke hulpmiddelen en materialen om mensen met ernstig overgewicht te helpen zijn niet in alle verpleeghuizen standaard voorhanden. Als voorloper heeft Zorggroep Elde inmiddels de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen beschikbaar om een groeiende groep mensen met morbide obesitas professionele en passende zorg te bieden. De zorg die Zorggroep Elde levert aan ouderen met ernstig overgewicht (BMI>40) wordt Obesicare genoemd.

Ook in Engeland is men geïnteresseerd in onze aanpak, getuige het telefoontje van de Daily Telegraph die graag meer informatie wilde. Inmiddels hebben Omroep Brabant, Nieuwsredactie, Brabants Dagblad, Linda Magazine en NOS-journaal aandacht besteed aan Obesicare.

Zorggroep Elde is momenteel in gesprek met zorgverzekeraars om te kijken naar een invulling en vergoeding voor deze relatief nieuwe vorm van zorg.

Meer berichtgeving over Obesicare vindt u in ons publicatieoverzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *