• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Bewoners nemen intrek in Wereldhuis

Na maanden van hard werk is het dan zover. Van 28 t/m 30 augustus hebben de bewoners van Zorggroep Elde locaties Nieuw Beekvliet, Şefkat en voormalig Molenweide hun intrek genomen in het Wereldhuis. Vanaf nu is het Wereldhuis open voor bewoners en in het voorjaar van 2018 vindt de grootste opening plaats. Hieronder een beeld van hoe de verhuizing is verlopen.

Verhuizing Nieuw Beekvliet
Op maandag 28 augustus zijn de bewoners van Nieuw Beekvliet als allereerste vertrokken naar het Wereldhuis. Met gemengde gevoelens begint iedereen aan de dag. Druk in de weer met de verhuizing en nieuwsgierig naar het Wereldhuis, maar ook een beetje verdrietig om de Gestelse locatie te verlaten.

De bewoners schuiven aan voor de laatste lunch vlak voor vertrek. “Geen saus erop, maar wel veel appelmoes!” klinkt het in de eetzaal. Vanuit de keuken komt de geur van bitterballen je tegemoet. Geen traditionele Indonesische of Surinaamse hapjes vandaag, het is hier ‘opmaakdag’. Niet alleen de bewoners krijgen wat lekkers, bij deze feestelijke dag hoort ook taart voor de hardwerkende collega’s.

Verhuizing Molenweide
Op de dinsdag zijn de voormalig Molenweide bewoners aan de beurt om terug te verhuizen naar hun oude locatie. Zij verbleven tijdelijk in de Braacken in Vught en kunnen vanaf dinsdag het nieuwe Wereldhuis verkennen. Ook hier alle aandacht voor hun laatste lunch in hun tijdelijke onderkomen. Een soepje vooraf. Buiten staat er een frietkar klaar om bewoners te trakteren op een lekker frietje met uiteraard rauwkost en groente. Het wordt alom gewaardeerd, alhoewel, niet iedereen vindt de frietkar een goed idee. Het is prachtig weer deze dag dus daarna even alles laten zakken, lekker buiten in de schaduw, terwijl er om hen heen hard gewerkt wordt door medewerkers en verhuizers. Er heerst wat onrust als de eerste busjes aankomen, want wie gaat er als eerste mee? Aan de strakke planning kan het niet liggen, alles loopt op rolletjes. De helft van de bewoners gaat deze dag mee en de andere helft moet nog in spanning zitten voordat ze een dagje later naar het Wereldhuis vertrekken.

Meteen ’s middags wordt er een bingo georganiseerd en iedereen kan hierbij aansluiten. Het brengt wat chaos met zich mee om de bingo-verdieping te bereiken. De lift draait namelijk overuren deze dag. ’s Middags komen ook de nieuwe bewoners aan. Ook zij worden ontvangen met koffie en een welkomst toost door een van de medewerkers. Onderling praten ze over hoe licht en mooi het wel niet is geworden en wat ze nog terug herkennen en wat niet. De sleutels worden uitgereikt en bewoners lopen nieuwsgierig richting hun kamers.

In het Wereldhuis ziet het er op woensdag naar uit dat de eerste bewoners al een beetje gewend zijn. De eerste nacht(en) zijn wat onwennig geweest maar ’s ochtends zitten de bewoners van inmiddels voormalig Nieuw Beekvliet heerlijk van de muziek te genieten. In de rest van het Wereldhuis wordt erg hard gewerkt en is het een drukte van jewelste. Ondanks dat er overal mensen lopen, ziet iedereen er redelijk ontspannen uit. Vandaag komen de laatste bewoners van de Braacken terug naar hun ‘oude´ onderkomen. Behalve de Broeder van Oirschot zaal en de kapel zullen ze niet veel meer herkennen.

Verhuizing Şefkat
De bewoners van locatie Şefkat zijn op donderdag vanuit hun tijdelijke onderkomen in Zorgexpertisehuis Liduina, de huidige buren, vertrokken naar het Wereldhuis. Omdat deze locaties op een steenworp afstand van elkaar liggen zijn de bewoners te voet gegaan. Bij aankomst werden ze meteen getrakteerd op een concert voor alle bewoners van het Wereldhuis. De kamers werden in de tussentijd voor ze ingericht. Persoonlijk, maar ook via een bericht op Facebook, lieten medewerkers van Zorgexpertisehuis Liduina weten dat ze de bewoners graag bij hen te gast hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *