• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Vragen naar aanleiding van de NOS-uitzending 1 december 18.00 uur

Op vrijdag 1 december 2017 heeft het NOS journaal bij Zorggroep Elde gefilmd over de veiligheid van de werkzaamheden binnen de medicijnketen. Helaas zijn in het NOS Journaal van 18.00 uur door twee leerling-verzorgenden van het Wereldhuis de termen hypo en hyper door elkaar gehaald.

Verspreking door de zenuwen

De leerling-verzorgenden hebben door de zenuwen van de televisieopname deze termen verwisseld en waren zich na de eerste NOS-uitzending direct bewust van deze vergissing. Vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben zij direct zelf contact opgenomen met de NOS en de directeur en bestuurder van de organisatie op de hoogte gesteld. In het acht uur journaal kwam de fout al niet meer voor. De NOS heeft een rectificatie op haar website geplaatst. Wij betreuren de verspreking en niet in de minste plaats voor onze betrokken en vakbekwame medewerkers.

Zorgvuldige procedure

Media laten in een journaal alles in luttele seconden zien; zo was wél te zien dat de insuline uit de koelkast werd gehaald, maar niet dat deze op kamer temperatuur moet komen, alvorens de juiste hoeveelheid insuline wordt toegediend. Dit kan voor kijkers tot misverstanden leiden.
Er is een zorgvuldige procedure voor zowel de verstrekking als voorschrijven en opslag van medicatie in ons land. De veiligheid binnen de werkzaamheden in de medicijnketen is goed geborgd. En wij werken met goede gemotiveerde en opgeleide medewerkers die weten wat ze doen. Iedereen kan zijn of haar ouders dan ook met een gerust hart aan onze zorgen toevertrouwen.

Bestuur Zorggroep Elde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *