• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Welkom Voedselbank

De Voedselbank heeft maandag 2 oktober officieel haar intrek genomen in het nieuwe onderkomen bij het Wereldhuis.

Bij de eerste schetsen van het Wereldhuis bleek dat Zorggroep Elde deze ruimte niet nodig had. We konden kiezen: omvormen tot woningen of een passende maatschappelijk functie. Het werd de Voedselbank.

Raakvlakken Wereldhuis en Voedselbank

In het Wereldhuis wonen mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden. Met respect voor de eigenheid van ieder mens geven de bewoners en hun families vorm en inhoud aan leven en samenleven. Zorggroep Elde streeft daarbij naar verbinding. De groep mensen die van de Voedselbank gebruik maakt is ook divers samengesteld. Insteek is om hen met de samenleving verbonden te houden en zo mogelijk weer zelfvoorzienend te laten zijn.

Uitnodiging

Binnen de verschillende culturen van mensen die in het Wereldhuis wonen is eten erg belangrijk. Ook omdat het wordt geassocieerd met gastvrijheid. De Voedselbank verstrekt voedselpakketten aan mensen die onvoldoende middelen hebben om een goede maaltijd te verzorgen. Dat doet de organisatie met veel gedreven vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten. Als dank voor de constructieve contacten en de grote maatschappelijke inzet van alle vrijwilligers nodigt Zorggroep Elde hen graag uit voor een gezamenlijk maaltijd in het Wereldhuis. Datum en tijdstip worden nog nader bepaald. Wij willen daarmee ook uitdrukken dat we verbinding tussen de Voedselbank en Zorggroep Elde als buren van groot belang is.

Zorggroep Elde wenst de Voedselbank veel succes met het werken vanuit deze locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *