• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Bezuiniging langdurige zorg van de baan

Zorggroep Elde is blij dat de extra geplande bezuiniging van € 500 miljoen op verpleeghuiszorg en de gehandicaptenzorg niet door gaat.
Het NOS-journaal besteedde er aandacht aan en kwam naar Boxtel voor televisieopnames. De journalist ging in gesprek met Steven Groeningen, Tiny van Asveldt en Anne Verwegen.

“Wij doen ons best om de belangen van onze verwanten te behartigen en worden ook gehoord door het management van Elde. Maar met een bezuinigingsmaatregel als deze wordt de organisatie zó beperkt, dat goede zorg leveren wel erg moeilijk wordt gemaakt.”
Steven Groeningen, voorzitter cliëntenraad Zorgexpertisehuis Liduina

“Ik woon als 2,5 jaar in Liduina en heb er erg naar mijn zin. Liduina is het beste verpleeghuis in Nederland. Maar ik zie dat de verzorgenden en verpleegkundigen het steeds moeilijker krijgen. Ze staan al met zo weinig op één afdeling en werken zo hard; een extra bezuiniging van 500 miljoen kan gewoon niet.”
Tiny van Asveldt, cliënt Zorgexpertisehuis Liduina

“Wij leveren graag topzorg, elke dag weer. Het is een opluchting dat de geplande bezuiniging van de baan is. We vinden juist dat er nog meer ruimte moet zijn voor persoonlijke aandacht en voor het welzijn van cliënten. Er zou zelfs meer geld bij moeten komen, zodat we kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen blijven leveren aan onze cliënten. Ondanks alles geeft het werken in de zorg mij grote voldoening.”
Anne Verwegen, teamleider verzorging en verpleging

Hier kunt u het nieuwsitem bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *