• Redactie
  • Nieuws
  • Geen reacties

Zorggroep Elde vooruitstrevend in veilige personenalarmering

Thuis Zorggroep Elde heeft recent een nieuw type sleutelkluis in gebruik genomen. Deze sleutelkluis, de Clavisio Smart, is een extra zwaar, inbraakwerende sleutelkluis. De Clavisio Smart is het enige product in de categorie ‘sleutelkluizen’ dat de hoogste veiligheidskwalificatie heeft gehaald. 

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Voor veel mensen is het een geruststellende gedachte dat ze in geval van nood hulp kunnen inschakelen, bijvoorbeeld na een val. Via personenalarmering, waarbij een alarmtoestel met een draagbare alarmknop wordt geplaatst in huis, is dat mogelijk. Als na een alarmoproep iemand van de thuiszorg wordt opgeroepen, kan de zorgverlener de woning binnen door gebruik te maken van een sleutelkluis.

Dat dit vaak geen optimaal veilige kluizen zijn, blijkt uit het feit dat ieder jaar in Nederland zo’n 800 huishoudens het slachtoffer zijn van een inbraak doordat een onveilig sleutelkluisje bij de voordeur wordt opengebroken.

Zorggroep Elde kiest nu als eerste in de regio voor de Clavisio Smart. Deze sleutelkluis is onafhankelijk getest en heeft het veiligheidskeurmerk SKG*** gekregen, het hoogste veiligheidsniveau in deze categorie. Ook voldoet de Clavisio aan de eisen van het Politiekeurmerk ‘Veilig Wonen´.

Eric Hardy, directeur Thuis Zorggroep Elde: “Veiligheid en bescherming is een belangrijke voorwaarde voor (kwetsbare) burgers om zo lang mogelijk in de eigen thuissituatie te wonen. Er zijn helaas jaarlijks teveel voorbeelden waarin dit niet het geval is. Daarom introduceren wij de Clavisio als meest veilige sleutelkluis. Naast adequate zorgverlening voelen wij ons tevens verantwoordelijk voor het welzijn van onze kwetsbare burgers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *