In openheid praten over dementie

Praten over dementie

Alzheimer Café

Alzheimer Café “Regio ’t Groene Woud”

Zorggroep Elde is nauw betrokken bij het Alzheimer Café “Regio ’t Groene Woud”, een service voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden.

Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden. In alle openheid kunnen bezoekers onder leiding van een gespreksleider met elkaar praten over het leven met dementie. Iedereen is welkom.

Gespreksstof

De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding door een deskundige. Soms wordt een film vertoond, die mooie gespreksstof oplevert. Als er af en toe een traantje valt, is daar alle begrip voor. Dat maakt een bezoek aan het Alzheimer Café zo bijzonder.

Elke vierde maandag van de maand, met uitzondering van de feestdagen, is het Alzheimer Café in Schijndel geopend van 19.00 – 21.30 uur. In de maanden juni, juli en augustus is het café gesloten. De locatie van het Alzheimer Café is Restaurant Zaal “De Nachtegaal”, Boxtelseweg 15, 5481 VE in Schijndel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erna van Roosmalen (0411-634 000) of kijken op Alzheimer Nederland.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.