Opvang overdag

Opvang overdag

Dagbehandeling

Heeft u lichamelijke problemen die uw zelfstandigheid beperken of merkt u dat u steeds meer vergeetachtig wordt? Wilt u ondersteuning om zo lang mogelijk uw eigen dingen te kunnen blijven doen? Dan biedt de dagbehandeling Zorggroep Elde wat u nodig heeft:

  • een prettige dagstructuur in gezelschap van anderen
  • een vast team van gekwalificeerde medewerkers dat u uitdaagt om in denken en doen actief te blijven
  • gevarieerde oefeningen en activiteiten, die u fit en vitaal houden en die een waardevolle invulling geven aan de dag

molenweide zorggroep elde dagbehandeling
Actief blijven in denken en doen

De insteek van de dagbehandeling is dat u datgene wat u nog zelf kunt, zo lang mogelijk zelf blijft doen. U heeft dan alles in eigen hand en blijft daarmee actief. Cliënten die naar de dagbehandeling gaan, wonen nog thuis. Voor één of meerdere dagen per week zijn zij overdag van harte welkom bij de dagbehandeling op locatie Liduina in Boxtel. Er wordt samen met u vooraf bekeken hoe vaak per week u komt. Dat kan variëren van 1 tot 5 dagen per week.

Meerwaarde voor cliënt én mantelzorger

De trend van de afgelopen jaren is dat mensen langer thuis wonen. Intensieve zorg komt vaker neer op de schouders van de mantelzorger. Dat kan de partner zijn, de kinderen, buren of andere naasten. Voor hen is er behoefte soms behoefte aan wat rust en tijd om even op te laden. Daarom biedt dagbehandeling ook voor hen meerwaarde. Wij denken graag mee hoe wij u en uw mantelzorger zo goed mogelijk praktisch kunnen ondersteunen in het zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis.