Rustgevend en gezellig

Rustgevend en gezellig

Zorghoeve ’t Binnenveld

Een zinvolle en plezierige dagbesteding wil natuurlijk iedereen. Voor degenen waarvoor de invulling daarvan niet meer zo vanzelfsprekend is biedt Zorghoeve ’t Binnenveld aan de Boxtelseweg in Schijndel uitkomst. Het is een bijzondere boerderij. Van maandag tot en met zaterdag, van 10:00 tot 16:00 uur is het een bruisende, kleinschalige gemeenschap rondom dieren, moestuin en bloementuin, akkerbouw, groentewinkel en alles wat het verblijf op een boerderij zo leuk maakt.

Met elkaar sociale activiteiten ondernemen

Het verblijf op Zorghoeve ’t Binnenveld verhoogt duidelijk de kwaliteit van leven van de degenen die er gebruik van maken. Géén eenzaamheid meer, maar met elkaar sociale activiteiten ondernemen, die afgestemd zijn op wat iemand kan en wil.

Gezelligheid, sfeer, samenzijn, samen werken, samen de krant lezen en bespreken, samen de dieren verzorgen, samen spelletjes doen, samen de maaltijd voorbereiden én nuttigen. Maar ook: lekker rusten of even op jezelf zijn. En dat in een omgeving die jong en oud aanspreekt en waar de flora en fauna de natuurlijke rustpunten zijn. Héérlijk! Geen wonder dat mensen zich zo thuis voelen op de zorgboerderij. Er worden regelmatig extra groepsactiviteiten georganiseerd, bijvoorbeeld rondom hoogtijdagen als Koningsdag en Kerst.

Lekker en gezond eten

Een dagelijkse, zeer gewaardeerd activiteit is het gezamenlijk nuttigen van de warme maaltijd. Maar ook de voorbereiding biedt veel cliënten een zinvolle dagbesteding. Zij nemen daar actief deel aan.
Cliënten eten zoveel mogelijk van de eigen producten van de zorgboerderij.

opvang overdag zorgboerderij zorggroep elde schijndel
Zorghoeve ’t Binnenveld is een milieuvriendelijke boerderij en is gericht op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.