Wereldhuis

Uniek in Nederland: een Wereldhuis. Een bijzonder thuis voor mensen die vanwege dementie of lichamelijke problemen zijn aangewezen op (intensieve) zorg in een beschermde woonomgeving. In augustus 2017 opende deze geheel vernieuwde locatie haar deuren. In het Wereldhuis worden culturele tradities en gebruiken in ere gehouden en krijgen specifieke leefgewoonten een plaats in het dagelijks levensritme van bewoners.

EIGEN KARAKTER

Wie het Wereldhuis binnenkomt, voelt direct een ‘wereldse’ ambiance. De inrichting is een samensmelting van verschillende cultuur- en geloofselementen en de daarmee samenhangende leefstijlen. Dat geeft de locatie een eigen karakter en maakt het Wereldhuis anders dan andere woonzorglocaties. Er is aandacht en  ruimte voor de culturele eigenheid, religie en leefstijl van bewoners. Dat ziet u terug in de aankleding, sfeer, maaltijden, activiteiten, het vieren van verschillende geloofs- en feestdagen. Tradities en rituelen waarmee u vertrouwd bent, krijgen een nadrukkelijke plaats in het dagelijks leven. Het is fijn als dat herkenning bij u oproept. Dat geeft houvast in een wankel evenwicht dat ontstaat als je ouder wordt, niet alles meer even makkelijk gaat en je geheugen je misschien in de steek laat.

Kenmerken

 • Type zorg
  1. 1: Psychogeriatrie (dementie)
  2. 2: Somatiek (lichamelijke beperking)
  3. 3: Tijdelijk verblijf met zorg
  4. 4: Behandeling
  5. 5: Specialistische zorg bij dementie en onbegrepen gedrag
  6. 6: Geriatrische revalidatie
  7. 7: Palliatieve/terminale zorg
  8. 8: Dagbehandeling
  9. 9: Dagopvang
  10. 10: Activiteitenaanbod
  11. 11: Specialistische zorg bij extreem overgewicht
 • Ligging
  1. 1: In een buitenwijk
  2. 2: In een rustige buurt
  3. 3: Nabij het centrum
  4. 4: Tuin aanwezig
  5. 5: Winkelcentrum binnen 1 km afstand
 • Type woning
  1. 1: Verpleeghuiskamer
  2. 2: Zorgappartement
  3. 3: Aanleunwoning
  4. 4: Bed & breakfast kamer
 • Kenmerken woning
  1. 1: Eigen badkamer
  2. 2: Gedeelde badkamer
  3. 3: Eigen balkon/terras
  4. 4: Gemeenschappelijke tuin/terras
  5. 5: Eigen kookgelegenheid
  6. 6: Partner kan mee (met indicatie)
  7. 7: Partner kan mee (zonder indicatie)
  8. 8: Roken in appartement (alleen verzorgingshuisappartement)
  9. 9: Buiten roken toegestaan
 • Faciliteiten
  1. 1: Activiteitenprogramma
  2. 2: Bewegen voor ouderen
  3. 3: Bibliotheek
  4. 4: Kapsalon
  5. 5: Pedicure
  6. 6: Wasserette
  7. 7: Gemeenschappelijke tuin/terras
  8. 8: Restaurant
  9. 9: Ontmoetingsruimte
  10. 10: Rokersruimte
  11. 11: Maaltijdservice
  12. 12: Mee-eetservice
  13. 13: Huren ruimte
  14. 14: WiFi (openbaar)
  15. 15: Internetaansluiting (privé)
  16. 16: Internetcafé
  17. 17: Ringleiding
  18. 18: Stiltecentrum/kapel
  19. 19: Islamitische gebedsruimte
  20. 20: Sanitair voor rituele wassing
  21. 21: Winkel
 • Financiering
  1. 1: Financiering met eigen middelen
  2. 2: Persoonsgebonden budget (PgB)
  3. 3: Subsidieregeling kortdurend eerstelijns verblijf
  4. 4: Volledig Pakket Thuis (VPT)
  5. 5: Wet langdurige zorg (Wlz)
  6. 6: Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
  7. 7: Zorgverzekeraarswet (ZvW)

Wonen in het wereldhuis

Het Wereldhuis heeft 124 appartementen, verdeeld over vijf woonlagen. De grootte van de appartementen varieert van 23 tot 46 m2. 

Er zijn 60 verpleeghuisplaatsen voor mensen met dementie en 20 plaatsen voor mensen die vanwege lichamelijke beperkingen zijn aangewezen op intensieve zorg. Vierenveertig woon-zorgappartementen zijn uitermate geschikt voor mensen die graag beschermd en verzorgd wonen, maar.. Meer informatie

Wonen in het wereldhuis

Het Wereldhuis heeft 124 appartementen, verdeeld over vijf woonlagen. De grootte van de appartementen varieert van 23 tot 46 m2. 

Er zijn 60 verpleeghuisplaatsen voor mensen met dementie en 20 plaatsen voor mensen die vanwege lichamelijke beperkingen zijn aangewezen op intensieve zorg. Vierenveertig woon-zorgappartementen zijn uitermate geschikt voor mensen die graag beschermd en verzorgd wonen, maar nog in grote mate zelfstandig zijn. 

Alle appartementen hebben een eigen badkamer, met uitzondering van de vijfde verdieping. Daar deelt u een grote badkamer met één medebewoner, maar is uw privacy gewaarborgd.

Minder informatie

WARM THUISGEVOEL

Het zijn vooral de contacten met mensen dichtbij, die zorgen voor een warm thuisgevoel: medewerkers, vrijwilligers, familie en andere naasten. Mensen die zich betrokken voelen bij en kennis en ervaring hebben met een specifieke leefstijl, cultuur en/of religie. Die de rituelen en tradities kennen die daarbij horen en zich.. Meer informatie

WARM THUISGEVOEL

Het zijn vooral de contacten met mensen dichtbij, die zorgen voor een warm thuisgevoel: medewerkers, vrijwilligers, familie en andere naasten. Mensen die zich betrokken voelen bij en kennis en ervaring hebben met een specifieke leefstijl, cultuur en/of religie. Die de rituelen en tradities kennen die daarbij horen en zich daarin willen verdiepen. Die aan één woord genoeg hebben om te begrijpen waar u het over heeft en dezelfde taal spreken.

Kortom: mensen waarbij u zichzelf kunt zijn. Onze zorg en ondersteuning is echt gericht op wat binnen de eigen cultuur en het eigen geloof waardevol is. Daar zijn wij mee vertrouwd en hebben daar ook veel ervaring mee.

Minder informatie

HUISKAMERS

De sfeer op elke woonlaag past bij de leefstijl van de bewoners op die afdeling en bevat elementen die bewoners vanuit hun cultuur of achtergrond bekend voorkomen.
Elke afdeling heeft een grote huiskamer. Daar kunt u leeftijdsgenoten ontmoeten met eenzelfde culturele achtergrond. Met gelijkgezinden kunt u communiceren in de eigen taal en.. Meer informatie

HUISKAMERS

De sfeer op elke woonlaag past bij de leefstijl van de bewoners op die afdeling en bevat elementen die bewoners vanuit hun cultuur of achtergrond bekend voorkomen.
Elke afdeling heeft een grote huiskamer. Daar kunt u leeftijdsgenoten ontmoeten met eenzelfde culturele achtergrond. Met gelijkgezinden kunt u communiceren in de eigen taal en verhalen met elkaar delen. Wilt u kennis maken met andere culturen en religies, dan is daar alle ruimte voor in de verschillende ontmoetingsruimten die het Wereldhuis rijk is.

Wilt u lekker beschut buiten zitten, maakt u dan vooral gebruik van de inpandige tuinkamer die naast de huiskamer ligt. Minder informatie

ZORG VOOR MAALTIJDEN

Elke afdeling heeft een eigen keuken. In deze grote lichte open keuken, worden de maaltijden voorbereid. Het klaarmaken, stilletjes proeven en opstijgen van de geuren uit de keuken stimuleren de eetlust en maken van elke maaltijd een feestelijk moment van de dag. Familie wordt van harte uitgenodigd bij.. Meer informatie

ZORG VOOR MAALTIJDEN

Elke afdeling heeft een eigen keuken. In deze grote lichte open keuken, worden de maaltijden voorbereid. Het klaarmaken, stilletjes proeven en opstijgen van de geuren uit de keuken stimuleren de eetlust en maken van elke maaltijd een feestelijk moment van de dag. Familie wordt van harte uitgenodigd bij de eetmomenten aanwezig te zijn.
We serveren maaltijden uit alle windstreken , al dan niet vegetarisch .Natuurlijk houden we rekening met wat vanuit geloofsovertuigingen en cultuur wordt voorgeschreven, zoals gebruik van halalproducten of het niet eten van vlees op vrijdag.
Bent u gewend u twee keer per dag warm te eten, dan kan dat. Minder informatie

SAMEN MET FAMILIE KOKEN EN ETEN

Samen met familie koken en eten? Ook dat kan. U kunt gebruik maken van onze communitykeuken op de begane grond. Naast deze keuken is een aparte familiekamer waar u vervolgens gezellig samen kunt tafelen. U bent niet gebonden aan vaste tijdstippen om te eten, maar kiest zelf wat u het beste uitkomt.

TUINEN

Het Wereldhuis is gelegen in een groene omgeving waar het riviertje De Dommel kronkelend haar weg vindt. U kunt heerlijk buiten vertoeven in één van de tuinen van het huis. Er is een besloten terrastuin met buitenkeuken en een mooie parkachtige tuin aan de achterzijde van de locatie. De tuin.. Meer informatie

TUINEN

Het Wereldhuis is gelegen in een groene omgeving waar het riviertje De Dommel kronkelend haar weg vindt. U kunt heerlijk buiten vertoeven in één van de tuinen van het huis. Er is een besloten terrastuin met buitenkeuken en een mooie parkachtige tuin aan de achterzijde van de locatie. De tuin nodigt uit om te wandelen, te bidden of mediteren of gewoon heerlijk buiten te zitten op het terras. Iedereen is vrij om van de tuinen gebruik te maken. Minder informatie

DAGINVULLING

Je ergens thuis voelen wordt voor een groot deel bepaald door je woonomgeving, of je gehoord en gezien wordt en contact kunt hebben met de mensen die dichtbij je staan en die je helpen. Maar je ergens thuis voelen heeft ook te maken met hoe je je eigen dag nog.. Meer informatie

DAGINVULLING

Je ergens thuis voelen wordt voor een groot deel bepaald door je woonomgeving, of je gehoord en gezien wordt en contact kunt hebben met de mensen die dichtbij je staan en die je helpen. Maar je ergens thuis voelen heeft ook te maken met hoe je je eigen dag nog zoveel zelf mogelijk kunt invullen en daarin eigen keuzes kunt maken. Rekening houdend met interesses, cultuur en geloof bieden wij verschillende (culturele) activiteiten aan. Soms in groepsverband, maar ook individueel kunt u kenbaar maken wat u graag zou willen doen en kunnen wij kijken in hoeverre wij aan uw wens tegemoet kunnen komen. U bent geheel vrij aan activiteiten deel te nemen.
Er is een veelheid aan activiteiten, gericht op beweging of muziek, religie of cultuur, zoals voorstellingen Tai Chi, reciteren uit de Koran of bijbel lezen, braintrainer, of samen genieten van het vieren van de feestdagen die in de verschillende culturen van grote betekenis zijn. De activiteiten vinden plaats in de ontmoetingszaal of in de huiskamers. Minder informatie

ONTMOETING

In het Wereldhuis ontmoeten culturen en religies elkaar. Een mooie ontmoetingsruimte op de begane grond biedt daarvoor alle gelegenheid. Elke ‘wereldburger’ die zich thuis voelt in het Wereldhuis is welkom. U kunt gebruik maken van het restaurant en genieten van een kopje koffie of lunch of kleine warme maaltijd.

wereldhuis ingang goed