Keuzehulp wijkverpleging

Zorgorganisaties vinden het vervelend “nee” te moeten verkopen aan cliënten die aankloppen voor wijkverpleging. Dit zijn vooral kwetsbare tachtigers en hun kinderen of mantelzorgers. Nu is er de keuzehulp.

Het is niet vanzelfsprekend dat iemand wijkverpleging kan krijgen van de zorgorganisatie van zijn keuze. Toch vinden cliënten vinden die vrije keuze heel belangrijk. Daarom hebben acht cliëntenraden en zorgorganisaties samen een vuist gemaakt om de verschillen tussen de voorwaarden van zorgverzekeraars te laten zien. Het resultaat is de keuzehulp wijkverpleging. De keuzehulp geeft inzicht in de wat de zorgverzekeraars in de contracten met zorgaanbieders afspreken. De verzekerde kan daar bij zijn poliskeuze rekening mee houden.

Verzekeraars beantwoorden zelf vragen
Namens de  cliëntenraden en zorgorganisaties zijn aan de grootste vier zorgverzekeraars die in de regio actief zijn vragen gesteld over de voorwaarden die zij hanteren binnen de wijkverpleging. Het gaat daarbij om hoge kwaliteit van zorg, gegarandeerde toegankelijkheid en betaalbaarheid.

Verzekeraars hebben die vragen zelf beantwoord. Hoe beter de voorwaarden voor wijkverpleging, hoe meer punten aan de verzekeraar is toegekend. Een verzekeraar kan 0 tot 5 sterren halen.  We laten in één oogopslag zien welke zorgverzekeraar het best voldoet aan de geformuleerde voorwaarden voor goede wijkverpleging. Daar kunt u als cliënt rekening mee houden bij uw keuze. Wij hebben het liefste dat álle zorgverzekeraars vijf sterren (het maximum) gaan halen. Zorgverzekeraars zouden niet alleen op verschil in premie moeten concurreren, maar ook in de voorwaarden. Het is de bedoeling deze keuzehulp jaarlijks uit te brengen.

Meer informatie? Klik op de button hieronder.

14112016banner keuzehulp
Initiatiefnemers zijn cliëntenraden en bestuurders van BrabantZorg, ’t Heem, Laverhof, Pantein, Schakelring, STMR, Van Neynsel en Zorggroep Elde. Deze zorgorganisaties werken in een werkgebied met ca. 800.000 inwoners.