'Het is altijd goed om jezelf spiegel voor te laten houden'

Best Managed Companies

In 2016 én 2015 is Zorggroep Elde bekroond tot een van de best managed companies in Nederland. Daarmee behoort Zorggroep Elde tot een van de beste geleide bedrijven van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. De organisatie werd geprezen om de inspirerende wijze waarop zij tot vernieuwingen in de ouderenzorg komt.  

De kwalificatie maakt deel uit van het Best Managed Companies programma dat ING en Deloitte samen met het Erasmus Centre for Entrepreneurship / Rotterdam School of Management al bijna tien jaar organiseren. Jacqueline Joppe, voorzitter Raad van Bestuur: “Onze motivatie om mee te doen is helder: we willen ons graag laten spiegelen door buitenstaanders. ING is niet onze bank en Deloitte is niet onze accountant. Het is goed om te horen hoe deze experts onze strategie, bedrijfsvoering, mate van innovatie en de financiële resultaten beoordelen.”

Unieke eigenschappen Zorggroep Elde

Positieve punten uit het juryrapport zijn onder meer dat Zorggroep Elde een platte organisatie is met weinig overhead en de wijze waarop zij vernieuwingen tot stand brengt. Bijzonder is ook de manier waarop ZGE met medewerkers omgaat en een cultuurveranderingstraject als Expeditie Elde in gang zet (niet voor niets werd ZGE de op twee na beste werkgever van Nederland van de organisaties met meer dan 1000 medewerkers).

Jacqueline Joppe geeft aan dat het programma van Best Managed Companies zeer waardevol is voor de ontwikkeling van het bedrijf. “De feedback die we van Deloitte en ING krijgen op onze strategie, biedt handvatten voor de toekomst. Het komende jaar zal Zorggroep Elde de feedback gebruiken om haar strategie verder door te ontwikkelen.”