We zijn blij met hoge cijfers van cliënten en medewerkers

De benchmark VVT is “vergelijkend warenonderzoek” onder Nederlandse verpleeg- en verzorgingshuizen. In dit onderzoek wordt de cliënttevredenheid en medewerkerstevredenheid  en de bedrijfsvoering (financiën) onder de loep genomen. Zorggroep Elde scoort op alle drie goed en is voor de derde maal op rij uitgeroepen tot één van de koplopers in de zorg. 

Zorggroep Elde scoort meer dan gemiddeld op de drie onderdelen:

  • Tevredenheid van cliënten: we krijgen van 90% van onze cliënten negens en tienen voor de zorgverlening. Cliënten bevelen Zorggroep Elde van harte aan bij familie of vrienden.
  • Tevredenheid medewerkers: van medewerkers krijgen we een acht. Dit cijfer ligt boven het landelijk gemiddelde. Uniek is dat ZGE ook een hoge medewerkersscore heeft onder medici en paramedici. Zorggroep Elde richt haar aandacht vooral op (bij)scholing van medewerkers. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag naar complexe zorg en op de veranderende vraag van cliënten.
  • Bedrijfsvoering: Zorggroep Elde heeft zich met een heldere meerjarenstrategie goed voorbereid op de toekomst. De organisatie houdt met de invulling van haar locaties en het aannemen van hoger opgeleide medewerkers al rekening met een zwaardere zorgvraag van cliënten. Een gezonde financiële boekhouding biedt ruimte om de veranderingen te overbruggen en te investeren in scholing van medewerkers, technologie en innovaties.