Kwaliteit door de ogen van de bewoner

Kwaliteit door de ogen van de bewoner

Waardigheid en trots

De hervorming van de langdurige zorg is er op gericht de kwaliteit en de houdbaarheid van de langdurige zorg te versterken en te verbeteren. In februari 2015 presenteerde staatssecretaris Van Rijn zijn plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’. Dat was een startpunt om de ouderenzorg in Nederland te verbeteren. Speerpunten hierbij zijn kwaliteit door de ogen van de bewoner, de deur wagenwijd open voor mantelzorgers, trotse zorgverleners en ruim baan voor goede verpleeghuizen met ambitie.

Gewoon doen!

Zorggroep Elde vindt dat het programma Waardigheid en Trots zich niet in mooie plannen laat vangen. Je moet het ook gewoon doen! Daarom doet onze organisatie ook met vijf innovatieve projecten mee aan Waardigheid en Trots. We willen laten zien hoe een papieren werkelijkheid in de praktijk echt werkt. We dragen graag ons steentje bij aan verbeteringen in de ouderenzorg en vermindering van het aantal regels dat een goede zorg in de weg staat.

Leren van elkaar

Vooruitlopend, vernieuwend en altijd waarde toevoegend voor de cliënt; dat kenmerkt Zorggroep Elde. Dankzij onze bevlogen medewerkers levert Zorggroep Elde zorg op topniveau. We zijn enorm in beweging en hebben continu aandacht voor het spanningsveld tussen de leefwereld van de cliënt en de systeemwereld (de basis op orde). Wij willen met onze projecten een voorbeeld zijn voor anderen uit de sector. Graag delen we onze kennis en ervaring met andere organisaties. Ook hopen wij van andere projecten en organisatie te kunnen leren om op die manier ook iets te kunnen halen.

Klik hier om naar de website Waardigheid en Trots te gaan en lees meer over de projecten.