Voor een veilig gevoel

Voor een veilig gevoel

Personenalarmering

Met een veilig gevoel thuis

Met een veilig gevoel thuis blijven wonen? Kies dan voor een alarmeringssysteem van Thuis Zorggroep Elde. Met één druk op de knop heeft u verbinding met een verpleegkundige van de zorgcentrale, 24 uur per dag, alle dagen van de week. In geval van nood kan zij direct hulp regelen. Zo kunt u veilig in uw eigen woning blijven wonen.

De standaardvorm van personenalarmering is een aansluiting met een vaste telefoonaansluiting.
Heeft u geen vaste telefoonaansluiting, maar alleen een mobiele telefoonaansluiting, dan is dat geen probleem. U kunt dan kiezen voor personenalarmering via een mobiele aansluiting (alarmeren via Sim).
Tot slot is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een alarmeringssysteem met een valdetector: de Vibby valsensor. Dit systeem maakt automatisch zelfstandig verbinding met de zorgcentrale als u niet reageert na een val. Klik hier als u meer wilt weten over de Vibby. 

Alarmeringsabonnementen voor personenalarmering

Bij nood wordt een van uw contactpersonen ingeschakeld of een professionele hulpverlener. De keus is aan u.
Er zijn twee soorten alarmeringsabonnementen die u kunt afsluiten.

  1. Contactpersonen-alarmering
    U kiest drie mensen die dicht bij u in de buurt wonen als contactpersoon, bijvoorbeeld een buurtgenoot, familielid of vriend. Slaat u alarm, dan informeert de zorgcentrale deze contactpersonen.
  2. Professionele alarmering
    Zijn er geen contactpersonen bij u in de buurt? Of heeft u in geval van nood liever direct voor een zorgverlener bij u thuis? Dan kunt u kiezen voor professionele alarmering. Een zorgverlener komt dan zo snel mogelijk na een alarmoproep naar u toe.

Sleutelkluis

Als u kiest voor een abonnement ‘professionele alarmering’ moet een zorgverlener toegang hebben tot uw woning. U bent verplicht een sleutelkluis te huren van Zorggroep Elde. Deze sleutelkluis is de Clavisio Smart, een extra zwaar, inbraakwerende sleutelkluis waarin een kopie van uw huissleutel wordt ondergebracht. De Clavisio Smart sleutelkluis is onafhankelijk getest en is het enige product in de categorie ‘sleutelkluizen’ dat de hoogste veiligheidskwalificatie heeft gehaald, namelijk SKG*** (extra zwaar inbraakwerend). De sleutelkluis voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’. De Clavisio Smart kan in de meeste gevallen snel en zonder schade of aanpassingen aan de bestaande deursituatie worden gemonteerd. In de overige gevallen wordt muurmontage toegepast. Hiervoor is toestemming van de woningeigenaar nodig. Deze dient u zelf te vragen. De sleutelkluis kan alleen worden geopend door een daartoe bevoegde zorgverlener van Zorggroep Elde. Mantelzorgers kunnen geen gebruik maken van de Clavisio Smart.

Kosten en vergoeding

Voor contactpersonen-alarmering en professionele alarmopvolging gelden verschillende prijzen. Dat heeft te maken met de inzet van zorgverleners. Voor de huur van het alarmtoestel, eventueel de sleutelkluis, en de inzet van de zorgcentrale betaalt u in beide gevallen een bedrag per maand.

Wanneer een zorgverlener naar aanleiding van uw alarmoproep bij u thuis moet komen, betaalt u geen extra kosten.

In een aantal gevallen worden kosten voor personenalarmering vergoed door de zorgverzekering. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Voor mensen met een minimuminkomen worden kosten voor alarmering, waaronder ook de kosten voor een sleutelkluis, in een aantal gevallen vergoed vanuit de regeling ‘bijzondere bijstand’ van de gemeente. Informeer hiernaar bij Loket Wegwijs:

  • Haaren en Boxtel 0411 65 59 90
  • Sint-Michielsgestel 073 553 16 00

Hieronder ziet u in een filmpje van Nivel – kennis voor betere zorg – een korte uitleg voor ouderen die gebruikmaken van personenalarmering.